dilluns, 17 de maig del 2010

TARTA DE COCO I CAFÈ


Ja tenia ganes de fer alguna recepta de les que es van fent a estones durant 2o3 dies. A casa el coco sempre té èxit i ajuntar-lo amb cafè m'ha semblat un risc que podía sortir bé.


TARTA DE COCO I CAFÈ
Bescuit, ingredients:
· 3 rovells d'ou grans (uns 60 gr).
· 30 ml d'aigua
· 15 ml rom
· 3 clares
· 120 gr de farina
Preparació:
Escalfem el forn a uns 230ºC. Muntem les clares (millor que estiguin a temperatura ambient) i, quant estiguin quasi muntades, hi afegim la meitat del sucre. Ara batem els rovells amb l'altra metiat del sucre durant força estona, han de quedar d'un color pàl·lid.
Escalfem l'aigua i el rom i anem afegint aquesta barreja a poc a poc sobre els rovells. Continuem batent. Barrejem les dues mescles amb moviment envolvents mentre incorporem la farina en forma de pluja, és a dir a poc a poc.
Estenem la massa sobre paper d'enfornar, jo n'he utilitzat dos per tal de partir-los després i fer 4 pisos. Enfornem fins que afagi color que no seran pas mes de 7 o 8 minuts i deixem que refredi abas de retirar-les del paper.


Crema pastissera, Ingredients:
· 65 gr sucre
· 250 ml de llet sencera
· aroma de vainilla (o pell de llimona, taronja, una branca de canyella...)
· 20 gr maizena
· 2 rovells
Preparació:
Escalfem la llet amb l'aroma escollit fins que bulli. Mentrestant batem els rovells amb el sucre i la maizena amb força velocitat per tal de que quedin d'un to pàl·lid i sense grumolls. Ho aboquem sobre la llet EN FORMA DE FIL i no deixem de remenar, recordeu que la llet estarà bullint. A foc baix i remenant continuament, aconseguim una textura consistent. Recomano que tant la crema com el bescuit es fagin el dia anterior al muntatge del pastís, per tant, per refredar la crema i deixar-la a la nevera tapeu-la amb un film per evitar aquella ''crosta''.

Merengue italià, Ingredients:
· 2 clares (uns 70 gr. Poden ser les dues que ens han sobrat de la crema pastissera)
· 20 gr de sucre
· 70 gr de sucre
· 20 gr d'aigua.
Preparació:
Amb les clares a temperatura ambient, les muntem amb els 20 gr de sucre. Un cop muntades, escalfem l'aigua amb els 70 gr de sucre deixant que fagi un xarop, pero sense remenar. Deixem que cogui un minut aproximadament. Si féssim el xarop abans de muntar les clares, enduriria per tant és millor no cóorer el risc i muntar-les abans de posar-nos amb el xarop. Ara continuem batent les clares mentre afegim el xarop en forma de fil i deixem de batre fins que el merengue tingui un color brillant i tingui una textura densa.

Muselina de coco, Ingredients:
· 150 gr mantega
· 100 gr coco ratllat
· 11 gr rom
· La crema pastissera (300 gr)
· El merengue italià.
Preparació:
Amb la mantega pomada, batem mentre afegim el coco i el rom. Seguim muntant la mescla i afegim la crema. Un cop tinguem una mescla homogènica, deixem de batre amb varilles, i afegim el merengue i mesclem amb cura ajudant-nos d'una espatula, per exemple.

Muntatge:
Fem un xarop de cafè amb 100 ml d'aigua, 50 gr de sucre que posarem a escalfar. Seguidament hi afegim cafè soluble al gust (3 o 4 grams, depèn de com veigueu millor) i, si us agrada, una cullerada sopera d'algun licor (a la recepta original recomanen Amaretto).

Partim el bescuit o les planxes de, (en el meu cas tenia dues planxes, per tant n'he obtingut 4). Amb l'ajuda d'un pinzell les pintem generosament amb el xarop de cafè. Cobrim una de les planxes amb la muselina de coco, més o menys un dit de gruix. Cobrim amb la segona meitat de planxa de bescuit que també estara ''empapada'', a sobre una capa més de muselina. Tornem a tapar amb una tercera planxa de bescuit i hi posem la ultima capa de muselina que taparem amb la última planxa, també pintada de xarop.
Fem un merengue italià (les presses em van obligar a fer un merengue normal de dues clares amb 70 gr de sucre, sense almívar). Cobrim el pastís amb el merengue i decorem al gust.

Porta feina, però el resultat s'ho val.

Font: i-recetas

dissabte, 15 de maig del 2010

PASTÍS SANT MARC


Els postres del Dia de la Mare. Un cop mes posant a proba la por al soplet :P
Mica en mica.




Pastís Sant Marc.


--> Bescuit:
Ingredients:
Bescuit: 75 gr sucre, 75 gr farina, 2 ous.
Preparació:
Batre els ous amb el sucre fins que dobli el volum. Hi afegim la farina tamissada.
Emmotllem en un motlle rodó (prèviament emmantegat) i enfornem a 180ºC fins que agafi color, que seran uns 20-25 minuts.

--> Yema cremada:
Ingredients:
· 160 gr d'ous,
· 160 gr de sucre
· 11 gr maizena
· 66 gr aigua
Preparació:
Batem els ous amb l'aigua i ho colem. Barrejem el sucre amb la maizena i ajuntem les dues mescles. Ho posem al foc i, sense deixar de remenar per evitar que s'enganxi al fons, deixem que agafi consistència. Deixem refredar abans de reservar-ho a la nevera cobret amb paper film fins que l'haguem d'utilitzar.

--> Farcit:
Ingredients:
600 ml de nata per muntar, 2o3 sobres d'estabilitzant, sucre.
Preparació:
Amb la nata ben freda ens disposem a muntar-la, quan comenci a muntar hi afegim el sucre i l'estabilitzant. A casa no ens agrada massa el gust de la nata amb sucre ''a palo seco'' així que normalment substitueixo bona part del sucre per sucre avainillat o aromatitzant de vainilla.

D'aquesta nata muntada, n'apartem unes 4 cullerades (la que cregueu necessària per una capa del farcit) i hi posem xocolata, ja sigui crema de xocolata (Nocilla o Nutella) o desfeta al Bany Maria o microones.

Muntatge:
Dividim el bescuit en 3 parts. Podem posar almívar o directament la capa yema a cadascuna de les parts. Hi posem sucre per sobre i el cremem amb un soplet o pala de cremar (soplet en aquest cas). En una de les bases hi posem la nata enxocolatada i anivellem, tapem amb la segona base coberta amb yema cremada, ara hi escampem una capa de nata, cobrim amb la última base que ens queda (no cal dir que al ser la que va a sobre, será la que ens ha quedat més estupenda :) ). amb la nata que ens sobri decorem el volt del pastís amb l'ajuda d'una màniga pastissera.

Un clàssic de pastís que mai m'atrevia a fer perquè això de cremar el sucre no ho veia gaire clar. Ara ja puc dir-ho en temps passat.


Sempre és millor fer-lo d'un dia per l'altre.

PASTÍS DE COCO I MADUIXES


Ens va agradar tant el pastís de coco i pinya que l'he repetit, però enlloc de pinya, maduixes per al farcit i melmelada de maduixes enlloc de suc de pinya per a la cobertura.






La recepta és la mateixa que aquesta