diumenge, 21 de febrer del 2010

TARTA DE CREMA I TARONJA

Uns postres improvitzats, ja que m'he quedat sense farina. Ja fa riure...treballant en un forn. -_-'



Tarta de crema i taronja.
Ingredients:
· Una base de pasta de full
· ou per pintar
· 3 rovells d'ou
· 150 gr sucre
· 500 ml de llet (100 ml + 400 ml)
· 30 gr maizena
· canyella
· 2 taronjes
Preparació:
--> BASE:
Descongeleu la base de pasta de full, punxeu-la tota deixant uns 2 cm de marge sense punxar, els quals pintarem amb ou per donar-li un to dauradet al volt. Introduïu-la al forn pre-escaltat a 200ºC, uns 15- 20 minuts.
--> CREMA:
D'una de les dues taronjes traieu-ne la pell procurant de no agafar-ne la part blanca (ja que amarga). Poseu-la amb la llet (400ml) en un cassó al foc amb una mica de canyella i el sucre. Quan arrenqui al bull l'aparetu-ho del foc.
A part, barrejeu els 3 rovells amb la resta de llet (100 ml) i la maizena fins que no hi veigueu cap grumoll.
Tornem a la llet que ja haurà bullit i la tindrem fora del foc, la coleu per tal de separar-ne les peles, la canyella i les possibles capetes de nata que farà. Uniu les dues mescles i mentre aboqueu no deixeu de remenar, aixi eviteu que els rovells coguin i formin grumolls. Poseu-ho tot al foc novament i continueu remenant fins que us quedi una crema espessa. Passeu-la a un recipient tapada amb paper film i deixeu que refredi.
--> MUNTATGE:
Aboqueu la crema dins la base. Peleu les dues taronjes procurant deixar els grills tant ''nets'' com pugueu i col·loqueu-los sobre la crema. La taronja al tenir tanta aigua és complicada de manipular, per tant és aquí on queda patent qui sou els que teniu pasiència i gràcia innata per la decoració i qui som els que tenim la gràcia...a un altre lloc.

PASTÍS DE COCO I PINYA

Definitivament és un dels pastissos que més èxit ha tingut. Ja m'han demanat que el repeteixi per celebrar quelcom el dissabte al vespre, tot i que penso que és una excusa per tastar-lo. :P
Només cal que us agradi la pinya i el coco. És força fresc i no es fa gens, gens pesat i tampoc embafa...que sempre és d'agraïr.




PASTÍS DE PINYA I COCO.
Ingredients:
· 1 llauna petita de pinya en almívar
· 100 gr de coco ratllat
· 200 ml de nata per muntar
· 4 o 5 fulls de gelatina
· 100 gr sucre
· 200 ml suc de pinya
· 3 fulls gelatina
Preparació:
Hidrateu els 4 o5 fulls de gelatina en aigua freda. Tritureu la pinya (guardeu-ne l'almívar) amb el sucre i afegiu el coco ratllat. Escalfeu l'almívar i desfeu-hi la gelatina hidratada. Incorporeu-ho a la mescla/puré. Munteu la nata i, quan el puré anterior hagi refredat una mica, uniu les dues parts amb cura de no desmuntar la nata. Aboqueu-ho sobre un motlle (on hi podria haver una base de bescuit, sablée, galetes, etc.) i que reposi a la nevera. Un cop quallat, hidrateu els 3 fulls de gelatina i escalfeu els 200 ml de suc de pinya. Hi desfeu la gelaina i ho aboqueu sobre el patís aconseguint-ne una capa com a decoració. Deixeu que reposi a la nevera fins al moment de servir/ decorar.


Com ja he dit si us agraden els dos ingredients principals que son la pinya i el coco, el repetireu; ho sé.

diumenge, 14 de febrer del 2010

GALETES INTEGRALS

No és pas el primer, ni serà l'ultim cop que les fagi. Vaig trobar la recepta en un llibre força vell on hi ha receptes molt encertades. Molt adients per pendre-les amb un cafè.



Galetes integrals:
Ingredients:
· 100 gr farina blanca
· 225 gr farina integral
· 1/2 culleradeta de sal
· 75 gr margarina
· 75 gr manteca
· 50 gr sucre en pols.
· 1 ou mitjà.

Preparació:
Preescalfem el forn a 200ºC. Trossejem la margarina i la manteca sobre les farines i, amb les mans, les freguem per obtenir-ne una textura com d'engrunes. Ajuntem l'ou, la sal, el sucre i 4 cullerades d'aigua i ho batem. Ho afegim a l'altra barreja i anem amassant fins que ens quedi una bola compacta. estirem amb el corró sobre una superficie enfarinada i formem les galetes d'un 1/2 cm de gruix. Les col·loquem sobre una plata de forn coberta amb paper d'enfornar o silicona i les introduïm al forn durant 15 minutets (dependrà de la grandaria de les galetes)fins que quedin una mica torradetes de le vores; només una mica, sinó quedaran molt espesses. Deixem que refredin i podeu banyar-les amb xocolata, alguna ganache, melmelada, etc. ja que soles son una mica ensopides.


:)

diumenge, 7 de febrer del 2010

SACHERMOUSSE

Amants de la xocolata, esteu de sort.
He escollit aquest pastís perquè portava masses setmanes seguides fent postres fàcils, i ja m'estaven etiquetant de mandrosa.
Tal i com el nom indica, és un pastís Sacher amb una mousse entremig el bescuit i la cobertura de xocolata.



Sachermousse.
Bescuit, ingredients:
· 25 gr farina
· 25 gr cacau en pols
· 2 ous
· 2 rovells d'ou (uns 40gr)
· 2 clares d'ou (uns 65 gr)
· 110 gr de sucre llustre
· un polsim de sal.
Preparació:
Comencem escalfant el forn a uns 220ºC i cobrint un parell de plates de forn amb paper vegetal.
Barregem la farina amb el cacau en pols i la sal. Reservem.
Ara muntem les dues clares i quan comencin a estar a punt de neu, afegim 30 gr de sucre llustre. Reservem.
Posem la resta del sucre (80gr) amb els 2 ous i els rovells i, amb un batedor elèctric, ho batem fins que quedi d'un color pàl·lid (a la recepta original recomana fer-ho al Bany Maria). Ara afegim les clares muntades; primer en posem un parell de cullerades i, quan estigui integrat, l'hi aboquem la resta barrejant-ho amb moviments suaus per tal que no desmuntin les clares. Per ultim, tamissem la barreja de farina, sal i cacau integrant-ho com fèiem amb les clares. Exteneu la massa sobre les plates, de manera que quedi la superficie llisa. Enfornem uns 10 minuts, just fins que les vores comencin a daurar-se. Es millor deixar refredar abans de desenganxar-les del paper. Mentrestant prepararem la mousse.

Mousse de xocolata, ingredients:
· 100 gr llet sencera
· 1 rovell d'ou
· 200 gr xocolata negre 72%
· 160 gr clares, son unes 3 o 4 unitats.
· 45 gr sucre
· un polsim de canyella i un polsim de sal.
· 2 fulles de gelatina
Preparació:
Hidratem la gelatina.
Trossegem la xocolata i la fonem (al microones o al bany Maria). Fem bullir la llet, hi desfem la gelatina hidratada i la hi afegim a la xocolata desfeta mentre remenem per tal d'aconseguir una mescla homogènia. Ara afegim la sal i la canyella que potenciaran el gust de la xocolata. Un cop estigui tebi hi afegirem el rovell; si no esperéssim a que la temperatura redueixi, el rovell quedaria cuit. Muntem les clares a punt de neu amb el sucre. Un cop muntades, afegim primer 1/3 part de les clares per poder incorporar la resta cuidadosament i amb moviments suaus, un cop mes, per evitar que es desmuntin.

Prepararem un xarop amb sucre i aigua a parts iguals, si voleu podeu afegir un raig de rom o algun aroma.
Muntem el pastís:
Agafem una planxa de bescuit i la tallem a la mida del motlle que volguem utilitzar. Dins el motlle, amb un pinzell, la calem amb el xarop encara calent. Hi untem una capa generosa de melmelada d'albercoc i tapem amb l'altra planxa de bescuit. Tornem a calar amb la resta del xarop. Cobrim amb la mousse (es millor que reposi el menys possible) i n'allisem la superficie. Ho congelem o també podem guardar-ho simplement a la nevera. Jo l'he posat al congelador d'un dia per l'altre.

Cobetura, ingredients:
· 2 fulles de gelatina
· 150 gr de xocolata amb llet
· 12 gr de sucre
· 125 gr de llet.
Preparació:
Hidrateu la gelatina en aigua freda. Mentrestant trossejem la xocolata. Bullim la llet amb el sucre i hi desfem la gelatina de seguida. Aboquem a poc a poc la llet sobre la xocolata aconseguint que es desfagi remenant continuament. Millor que no quedin partícules de xocolata ni bombolles, per tant, no bateu amb força. Deixem refredar una mica fins que tingui consistència. Traiem la mousse del congelador, aboquem la cobertura i la posem a la nevera per a que continui agafant consistència. Tallem pastissets individuals i decorem. Per als xoco-adictes no; però als que la xocolata els embafa, aviso que és millor un tros petit i quedar satisfet que no pas un trossot i quedar aborrit. Ja que és força bo, però hi ha feina. S'aconsella prendre-la d'un dia per l'altre.



Font: i-recetas