dimarts, 27 d’octubre del 2009

TORRÓ DE XOCOLATA BLANCA I COCO

Aquesta setmana de postres he fet el Pudin de coco. Aixi que no val la pena que torni a publicar-lo. Mentre buscava la recepta del Pudin entre milers de receptes vaig trobar la d'aquest torró. és el que l'any passat vaig haver de fer 7 cops. 2 per casa i 5 per amics dels meus pares. ''No hase falta desir nada mas''.

Torró de xocolata blanca i coco.
Ingredients.
· 50 gr aigua
· 75 gr sucre
· 75 gr coco ratllat
· 100 gr nata o llet
· 1 rajola de xocolata blanca
· Xocolata negra, cobertura. Al gust.
Preparació:
Fem bullir l'aigua i el sucre, n'obtenim un almbívar, vigileu no es cremi. Just en aquest punt li afegiu el coco.
Posem al foc la nata/llet amb la xocolata blanca i afegiu el coco anterior. Barrejeu molt bé.
Desfem la xocolata negra i n'aboquem la meitat sobre un motlle per torrons. Si no en teniu donarem forma a paper d'alumini (uns 8x20cm). I hi posem un capa, personalment força fina. Quan sigui freda hi posem la mescla del coco i xocolata, allisem i hi aboquem la resta de xocolata negra que ens quedava, formant una capa mes o menys del mateix griux. Deixem a la nevera que endureixi.


Pensant-ho bé, unes cireres confitades tallades a trossets a la mescla del coco potser no hi farien cap mal.
(Quan en fagi aquest any ja penjare la foto, ara encara és d'hora jaja)

divendres, 23 d’octubre del 2009

GELAT DE VAINILLA CASOLÀ AMB MELMELADA

El febrer de l'any passat vaig anar a Escòcia, vaig comprar un llibre de cuina i d'aquí la idea d'aquests postres. Aquest gelat el vaig fer a finals de juliol, tenia la mania que havia de menjar gelat de vainilla fet a casa. Vaig oblidar-me'n una mica i ja no recordava quina recepta vaig seguir. El cas va ser que en tenia com una dotzena i, per mandra, no la vaig publicar de seguida. Avui endreçant la carpeta de receptes l'he trobat :D i, tot i que amb aquest fred els gelats no son la millor opció, espero que us animeu a fer-la. Un gelat de vainilla casolà, que no deixa de ser un gelat de vainilla, però té alguna cosa que el fa mes deliciós que els ''altres''.



Gelat de Vainilla casolà amb melmelada:
· 4 rovells d'ou
· 1 vaina de vainilla
· 400 ml de nata
· 60 gr de sucre
· 1 culleradeta d'essència de vainilla (si sou molt fans de la vainilla, com nosaltres)
Preparació:
Posarem la nata en un cassó, obrim la vainilla i en traiem les llavors. Tot dins la nata. Ara ho posem al foc i, quan bulli, tapem i ho retirem deixant que reposi uns 30 min.
Mentrestant posem els rovells l'essència i el sucre en un bol i batem fins aconseguir una crema d'un color pàl·lid que caigui en forma de fil al separar les varilles de la mescla.
Traiem la vaina de la nata i mica en mica aboquem la nata a la crema d'ou i sucre. Remenem amb una cullera, millor que sigui de fusta. Colem la crema a un cassó net i ho posem a foc lent de 10 a 15 minuts sense deixar de remenar. Ha d'espessar com una crema pastissera. Deixem que refredi una hora aproximadament. Jo la remenava una mica cada 20 minuts. Finalment fem ús de la geladora tal i com us indiqui el fabricant.
Si no en teniu, com en el meu cas, congelarem i cada dues hores la passem per turmix, de manera que sempre tingui consistència de gelat. Quan haguem fet aquest últim pas un parell o tres de cops, emmotllem la meitat del gelat. Dues hores mes tard, remenem una mica dins el motlle i hi posem un capa de melmelada (en aquest cas de préssec), el gruix pot ser d'un dit aproximadament. Congelem de nou fins que quedi sòlid. Ara hi aboquem el gelat restant que també haurem remenat abans d'abocar. Tornem a congelar fins a l'hora de servir. El traurem del congelador una estona abans.
Quan desemmotlleu es veurà la melmelada entremig de les dues capes.



Si voleu que la melmelada sigui 'sorpresa' en els postres podeu fer el següent:
Emmotllem la primera meitat de gelat, però hi posem paper film i un bol o plat a sobre. El paper film és perquè no tinguem problemes a l'hora de treure el recipient.
Congelem dues hores. Passat aquest temps traiem el bol o plat i el paper film. En el forat hi posem la melmelada fins que quedi anivellat amb el gelat. Congelem una hora mes mínim, passat aquest temps acabem de cobrir amb la resta del gelat. Congelem de nou. D'aquesta manera quan talleu les porcions de gelat veuran que no es un simple gelat casolà.



Variacions: En lloc de melmelada penso que hi quedaria molt molt molt bé el ganache de cafè dels macaróns del blog i-recetas, llàstima que no l'hagués descobert abans, sinó l'hi hauria posat.

Ganache de cafè:
· 125 gr de nata líquida 35%
· 125 gr de xocolata blanca cobertura
· 5 gr sucre invertit o mel
· de 1 a 3 culleradetes de cafè soluble.
Preparació:
Fonem la xocolata. Vigilant perquè la xocolata blanca és delicada de fondre. Bullim la nata amb el sucre/mel, afegim el cafè i deixem reposar una estona.
Afegim un mica de la nata sobre la xocolata blanca, remenem. N'afegim una mica més, tornem a remenar. I així fins tenir-ho tot incorporat sense grumolls. Deixem que refredi fins que tingui consistència. Mes o menys com la de la crema de cacau, però amb elasticitat.


A mida que anava escrivint m'han anat venint idees. Aquesta recepta podria ser la 'recepta guia'. Treballeu la vostra imaginació amb gustos i textures. En el meu cas, segurament, la propera vegada enlloc de fer una capa al mig, hi posaré capes alternades de ganache de cafè i gelat de vainilla.
També hi quedaria be gelat de torró de Xixona amb gelat de nata...en fi les opcions de gustos son ineterminables.
Fins i tot no cal mirar-s'hi gaire amb les capes si al final decidim presentar els postres en forma de boles de gelat. El contrast de colors i sabors seran similars.
De totes maneres us recomano que feu el gelat de vainilla tal qual, és molt bo.

dilluns, 12 d’octubre del 2009

QUICHE DE FRUITES I CREMA

Uns postres senzills amb bona presentació. El millor de tot és que fins i tot els que som una mica negats per a això de la imaginació, a l'hora de decorar, podem fardar de acabat semi-profesional. jajjaja



Quiche de fruites i crema:
Ingredients base sableé (una de les nostres preferides)
·125 gr farina
· 62 gr mantega
· 1 rovell d'ou
· 35 gr de sucre
· un polsim de sal
· 25 ml de llet freda
· sucre avainillat o qualsevol altre aroma com llimona.
Preparació:
Posem la farina i la mantega en un bol. Les freguem ajudant-nos de les mans de tal manera que ens vagin quedant com engrunes. Afegim el sucre i l'aroma escollit juntament amb la sal. Ara hi posem el rovell d'ou i la llet freda. Amassem fins que ens quedi una massa homogènia en forma de bola, i que es desenganxi de les parets sense esforç. La presentem sobre un motlle de tartes que ja haurem emmantegat i enfarinat. Enfornem a 180ºC entre 10 i 15 min.
Mentrestant començarem amb la crema.

Per a la crema:
· 5 rovells i un ou sencer
· 60 gr de sucre
· 50 gr d'almívar (jo vaig posar-hi una culleradeta d'essència de vainilla)
· 200 ml de nata líquida.
Preparació:
Posem en un bol la nata líquida, el sucre, els rovells i l'ou sencer. Triturem amb el turmix. Ho aboquem sobre la base de pasta sabeé (que ja estara freda) i tornem a enfornar, ara, a 200ºC 20 minutets.

A sobre de la crema anterior hi va una capa de crema pastissera:
Posem 400 ml de llet en un cassó al foc, amb 150 gr de sucre, pell d'una llimona i una branca de canyella. Deixem que arribi al bull i ho retirem del foc. És millor deixar que infusioni amb la llimona i la canyella una mica abans de retirar-les, aixi refreda la llet i agafa el gustet propi.
A part barregem 100 ml de llet amb 3 rovells d'ou. També hi barregem 30 gr de maizena. Si volem podem posar-hi una mica de sucre avainillat. Hem d'aconseguir una mescla sense grumolls. Ajuntem les dues barreges vigilant molt que els rovells no quallin al tocar-se amb la llet calenta ( per tant, no les aboqueu de cop). Tornem a posar al foc, molt baix. I aneu remenant fins que espessi.

Un cop tenim la crema i la pasta sableé fora del forn, hi posem la capa de crema pastissera. Amb un dit de gruix n'hi ha prou.
Iquan tot sigui fred i reposat tallem fruita variada (plàtan, raïm, kiwi, maduixes, préssec, fuites del bosc...) a la mida que ens vagi bé per fer la decoració i la hi posem.

Idea original, amb alguna variació: la cuina de casa