dissabte, 29 d’agost del 2009

Galetes "Blanc i Negre"

Un classic dels blogs. Hi ha tantes versions escampades que no n'he agafat una en concret. He fusionat les cantitats de varies receptes...tot i que en realitat son força similars.


Galetes Blanc i Negre Ingredients:
·125 gr de xocolata negra 70%
· 30 gr mantega

· 45 gr sucre + 5gr sucre avainillat
· 1 ou · 100 gr farina
· 5 gr cafè soluble.
· 1 pessic de sal
· un pessic de llevat Royal

· sucre glass per ''rebossar''

Preparació:
Batem l'ou i el sucre fins que quedin d'un color pàl·lid. Hi afegim la vainilla i el cafè. Fonem la xocolata amb la mantega al microones o al Bany Maria. Barrejem les dues mescles.
Passem la farina per un tamís amb el llevat. Ho lliguem, no al que quedi del tot homogèni.
Deixem una 1/2 hora al congelador per tal que endureixi. Passat aquest temps donem forma de galetes i les rebossem amb sucre glas.
Enfornem a 170ºC uns 10 minuts. Veureu que estan fetes quan s'esquerdin. Notareu que son tovetes, però fan una crosta molt fina. Personalment m'encanta la seva textura.


Font: varies.

dissabte, 22 d’agost del 2009

PASTÍS DE CREMA CATALANA

Les vacances no son bones per al blog...l'estiu s'acaba, torna la rutina i els postres.


Sempre que necessito una base de pa de pessic, no la tinc. I quan en veig alguna al congelador, aleshores no se'm acud res per poder-la utilitzar.
M'encanta fer crema, sempre probo coses noves (canviar quantitats, canviar algun ingredient, mes rovells, menys...) Ara feia dies que no en feia, i una cremeta suau i freda amb la calor, entra. En veure'l reien per sota el nas i les cares deien: ''ha fet un bizcoflam i no li ha sortit'. Però un cop se'n aprecia la textura i el gust, les cares canviaven.




PASTÍS DE CREMA CAT
ALANA.
Ingredients:

· Base pa de pessic.
·1/2 L de llet

· 4 rovells d'ou
· 60 gr de sucre
· 25 gr midó
· 1 branca de canyella

· pell d'una llimona
· 3 fulls de gelatina
Preparació:
Hidratem les fulles de gelatina amb aigua freda.
Mentrestant farem la crema catalana: desfem el sucre amb la llet, la posem al foc amb la canyella i la llimona i deixem que bulli. Retirem la canyella i la llimona.
Separem una part de la llet i deixem refredar-la, quan sigui freda hi barrejem els rovells i el midó. Procurem que quedi lligat i sense grumolls. Ajuntem aquesta barreja a la llet del cassó i tornem a posar-ho al foc, sense deixar de remenar, aconseguint que espesseixi.
Ara hi desfem la gelatina que teniem hidrantant-se. Si quedés algun grumoll, amb la batedora elèctrica el fem desaparèixer.
Emmotllem. En aquest cas, degut al motlle, he hagut d'esperar a que quallés una mica la crema per poder posar-hi la base a sobre, de tal manera k al girar-lo per desemmotllar, qeudés el pa de pessic a sota.
Desemotllar i decorar al gust.
Al ser crema catalana el sucre cremat a sobre li va que ni pintat. Jo a falta de cremador he posat sucre cremat Royal abans de abocar la crema al motlle.

Sempre es millor fer-lo d'un dia per l'altre.


Font: cuina per llaminers