diumenge, 17 de maig del 2009

MOUSSE DE MOKA

Doncs vist el gran èxit del Mousse de Xocolata, m'he decidit a fer aquest altre Mousse que he vist en tants blogs. Com sempre la decoració improvitzadissima. Haure de buscar un forat per buscar imatges i treure'n idees... :S


Ingredients Base:

· 3 ous
· la meitat del pes dels ous en farina
· la meitat del pes dels ous en sucre
Preparació: Barrejar els ingredients, deixant la farina per al final i enfornar 1o/15 minuts a 180ºC.

Ingredients Mou
sse:
· 110 gr xocolata blanca
· 1 cullerada sopera, i una mica mes de cafè soluble (amb una també n'hi ha prou)
· 2 ous
· 1 cullerada de whisky

· 1 cullerada de sucre

· 4 gr gelatina neutra, de sobre
· 200 ml de nata + 10 gr sucre avainillat

Preparació:
Barregem els rovells dels ous amb el cafè, el whisky i la cullerada de sucre. Desfem la xocolata al Bany Maria i hi incorporem la barreja anterior. Ho lliguem tot a foc suau. A part, hidratem la gelatina amb aigua. Un cop desfeta l'afegim la barreja de la xocolata que encara estarà calenta, quan sigui fen desfeta la deixem reposar per que refredi.
Mentrestant muntem les clares. Seguidament muntem la nata; un cop semi-muntada, a poc a poc, hi afegirem el sucre avainillat.
Ja només caldrà afegir la nata i les clares a la barreja de xocolata, que haurà estara refredant-se, vigilant que no se'ns desmuntin.
Per muntar el partís: amb un motlle en forma d'aro marquem la base i en treiem el sobrant. Damunt la base podem posar-hi almívar (aigua sucre i una cullerada de whisky) i a sobre la Mousse. Sempre es millor d'un dia per l'altre, sinó 5 hores de repòs a la nevera.
Decoreu al gust. Molt bo
.

diumenge, 3 de maig del 2009

MOUSSE DE XOCOLATA AMB TRUFA DE CARAMEL

En motiu del Dinar del Dia de la Mare he preparat aquests postres que sabia que agradarien moltíssim. La xocolata els encanta així que en quant a gust, aprovava. En quant a textura... ja no les tenia totes ja que havia intentat fer-ne, amb poc o gens d'èxit a casa, així que aquest era el meu primer mousse per presentar ''fora de casa''. El resultat: sembla ser que la sort del principiant em va acompanyar :D. Boníssim.

Mousse de xocolata amb trufa de caramel.

Ingredients per la base de trufa:
· 25 gr. de sucre glas
· 15 ml d'aigua
· 100ml nata líquida
· 125 gr. de xocolata amb llet.

Preparació:
Primer de tot prepararem els motlles. La recepta original en recomana 4o5 de rodons de uns 8 cm de diàmetre o un de gros. Jo n'he triat un de 16 cm de diàmetre per aconseguir un gruix considerable de mousse. Els motlles es millor desmuntables.
Comencem pesant la nata per una banda i, per l'altra, trossejant la xocolata dins un bol. Reservem.
En un cassó prepararem el caramel amb l’aigua i el sucre, a foc mig. Deixem que el sucre es dissolgui per pujar el foc i deixar que agafi un color torradet.
Retirem del foc i a poc a poc, remenant anem incorporant la nata. N'obtenim una barreja homogènia. Hi aboquem la xocolata i seguim remenant fins que quedi ben lligat.
Ho aboquem dins el motlle i en donem la forma per a que sigui la base.


Ingredients del farcit (Mousse)
· 88 gr. xocolata 70%
· 2 cullerades petites de gelatina en pols
· 1/2 cullerada sopera d'aigua
· 2 cullerades d'aigua
· 1 yema d'ou
· 2 ous sencers
· 1 cullerada i una mica mes de sucre
· 200 ml nata per muntar

Preparació:
Començarem muntant les clares dels ous sencers a punt de neu. Per una altra banda batrem (amb les barilles i ràpid)les tres yemes amb mitja cullerada de sucre.
Posem lla 1/2 cullerada d'aigua a la gelatina per desfer-la. Desfem la xocolata am microones abans d'escalfar les 2 cullerades d'aigua. Un cop l'aigua calenta la aboquem a la gelatina per tal de desfer-la del tot els grumolls.
Ara recuperem la xocolata desfeta i la aboquem sobre la barreja de les yemes, Ho remenem una mica. De seguida, per a que no qualli a part, hi posem la gelatina i berrejem fins que quedi ben homogeni.
Ara serà el torn de les clares, pero cal no les remenem massa.
Muntem la nata. M'he acostumat a posar un recipient metàl·lic al congelador uns 30 minuts abans de muntar la nata, així munta millor. També he preferit deixar aquest pas per al final perquè no faigi aquella ''aigua'', així recent muntada anirà millor per lligar. (a la recepta original ho ha al principi i reserva).
Aboquem la nata a la barreja i amb moviments suaus ho lliguem tot vigilant força.
Emmotllem sobre la base i aplanem. Reservar a la nevera.


Per decorar hi he posat el que m'havia sobrat del bric de la nata que he utilitzat per la base. Era de 200ml, per tant 100 ml de nata + uns 30 gr de sucre.
Amb alguns canvis, pero la idea és d'aquest gran bloc.
Font:
i-recetas


L'hem acompanyat amb maduixes.